Tijd voor iets moois....Tjeerd de Kort:

"Als kind was ik niet buitengewoon creatief, maar ik had een levendige fantasie en kon dit in geuren en kleuren verwoorden. Mijn fantasie en daarbij behorende enthousiasme, het erop vertrouwen dat het goed komt, moest in mijn "volwassen" leven plaats maken voor ernst, zekerheid, structuur en planning... Er bleek steeds minder ruimte voor ideeën, creativiteit of alternatieven te zijn. Ik liep letterlijk vast. 

Totdat ik enkele potten verf kocht; vanaf de eerst druppel viel alles op zijn plaats! Mijn fantasie draait sindsdien overuren en de ideeën-bus in mijn hoofd stroomt vol. Zo heb ik het kind in mij de ruimte kunnen geven in mijn volwassen bestaan.

Ik probeer met mijn werken energie en positiviteit uit te stralen, maar ook "sprezzatura¨: de schijn van moeiteloosheid. Ik wil je met mijn werken het idee geven van kinderlijke eenvoud. Ik wil je raken en je even een momentje gunnen in deze haastige tijd om stil te staan bij jezelf en het kind in je naar boven te halen. Een moment van reflectie en bezinning voor degene die wil, een energiek en positief stuk voor een ieder. 

De werken die ik aanbied zijn stuk voor stuk professioneel vervaardigd uit hoogwaardige materialen en afgewerkt met meerdere lagen epoxy om zo te komen tot meer diepte in het schilderij. Bij het maken van al mijn werk streef ik naar perfectie, omdat u dat verdient.

Durf te dromen, als je het kunt bedenken, dan moet het wel waar zijn".


Clazien Juffermans

Beeldhouwend boetseren

Houdt zich sinds 1984 bezig met beeldhouwend boetseren. Ze volgde cursussen bij Ars Aemula Nature (Leiden), waar zij jarenlang prive-les kreeg van Joop van Kralingen. In 1988 werd ze als lid aangenomen bij Ars Aemula Nature.Het liefst werkt ze met grove chamotte en haalt haar inspiratie uit het dagelijkse leven. Door houding, uitstraling en compositie probeert ze daar gevoel en/of emotie in te leggen. Ook verhoudingen en kleur spelen mee in het eind resultaat. Clazien geeft les in boetseren bij Ars Aemula Nature in Leiden.Sinds 1989 is zij begonnen met exposeren en ze heeft op meerdere plekken in NL geexposeerd. Ook doet ze al jarenlang mee met de kunstroute Leiden, waar de twee keer de publieksprijs heeft gewonnen. U kunt nu verschillende werken van haar zien in de galerie. 


Wim Stok 

Wim Stok is een autodidact schilder en maakt vrij werk. Hij volgde lessen aan de Vrije Academie Rotterdam voor wat sturing in zijn werk. De schilderijen van Wim Stok zijn een vertaling van zijn indrukken en kijk op Zeeland, met hier en daar een vrij uitstapje in de verbeelding ervan. Het vlakke landschap met zijn vaak rechtlijnige indeling en kleurige vlakverdelingen is een aantrekkelijk uitgangspunt voor hem. Toevoeging van figuren met Zeeuwse details van hun klederdacht zijn daarin afgebeeld. 

Op dit moment hebben de eenvoudige Zeeuwse schuurtjes zijn aandacht die op een versimpelde manier worden uitgebeeld. Eerst sterk lineair uitgedrukt in zijn benadering, de laatste tijd meer losser en buiten de lijntjes geschilderd, maar altijd herkenbaar als Wim Stok. Wim werkt met sprekende kleuren en zijn werken bevatten soms een tikje humor. Schilderijen zijn in het bezit van particulieren in Nederland, Belgie, Frankrijk, Duitsland, Rusland, Noorwegen en Amerika. 


We hebben ook nog werk in de galerie van:

Jacques Turk, schilderijen

Tineke Hoepman, schilderijen, www.tinekehoepman.nl

Hans Dronkert, schilderijen, zeegezichten

Hettie van Wijk van Wijngaarden, www.monumentalekettingen.nl